Danmark

13. juli 2006

Mangfoldighedsnetvaerket – 50 sygeplejersker med etnisk baggrund


Det er magt, og det er afgjort uacceptabelt

Nu skal 9 ud af 15 sygehuse lige lære noget om etnisk ligestilling og diskriminationsbekæmpelse, fordi de ikke på de enkelte afdelinger har gennemført en særlig politik på området, hævder mangfoldighedsværket. SF- og Enhedslisten lægger ud med to ministre i samråd nu, og de radikale følger op og fremlægger forslag til efteråret om en større indsats på offentlige arbejdspladser…., og de konservative spiller med; det er så sjovt.

Ansættelse af irakere og afghanere i offentlige stillinger er fortsat i dyb strid med loven, så længe vi fører krig i deres hjemlande. Det blæser de på, for det er jo bare landsforræderi.  

Man kan vel spørge sig selv: For nogle få år siden var sygehusevæsenets personale noget af det mest imødekommende over for immigranter og deres efterkommere. Det er da besynderligt, som tingene forskubber sig i ugustig retning, og så pludseligt?

Ligestilling og bekæmpelse af diskrimination betyder vel ikke, at man skal se igennem fingre med skæbnesvangre/livstruende mangel på faglige kvalifikationer og fatalt manglende sproglige færdigheder tillige i lige netop den sektor, hvor diagnose gennem samtale altid er afgørende, og udpræget travlhed har været kendetegnet de senere år?

Jo, for ellers er det danske sygehuspersonale pludselig blevet optaget af folks hudfarve, og det nægter vi pure at tro på.  

Det er magtudøvelse, ikke andet.

Sonia

1 kommentar »

  1. […] Mangfoldighedsnetværket […]

    Pingback af Hver fjerde danske sygeplejerske har oplevet trusler og vold « Danmark — 28. januar 2009 @ 17:30


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s