Danmark

6. juli 2006

Fyringer er godt for hvis økonomi?


At Industerien Dagblad melder, at det er godt med fyringerne i Grindsted og Billund skal forhåbentlig forstås således, at såfremt fyringerne var sket senere, ville virkningerne være blevet endnu mere negative.

Ja, udrensninger i dansk økonomi har jo aldrig rigtig fået lov at ske p.g.a. tilskud, tilskud, lån, og lån til de dårlige investeringer. Hvorfor skævvridningen isoleret skal ske i Billund og Grindsted skal så forhåbentlig (igen) forstås sådan, at al begyndelse er svær, og den skal jo begynde ét sted. Nederst ser læseren, hvorfor alt pakkes i vat undtaget arbejderne, der fyres, og deres familier.

Vi kunne have ønsket os, at udrensningen af økonomien virkelig var blevet påbegyndt for 20 år siden og ikke nu, hvor det faktisk er for sent.

Derimod Niels Westergård-Nielsen rendyrkede Keynesianer-betragtninger i denne forbindelse er helt hen i vejret: Vi befinder os i en højkonjunktur med masser jobs i de fremadrettede firmaer. Og det er godt at få opkvalificeret arbejdstyrken til fremtidens udfordringer.

https://danmark.wordpress.com/2006/06/23/jobannoncer-uden-reelle-jobs/

Hvad fyringer har med opkvalificeringer af arbejdstyrken at gøre er lige så nemt at få øje på som skiftende regeringers lovede initiativer igennem nu 15 år til at sikre en dansk forskningsmæssig og uddannelsemæssig totale strukturforandring mod fremtidens udfordringer. Det må være en Frederiksens ryg han prøver at ramme med sin tunge.

I den strukturforandringsproces, som professoren har været primus motor stopklods i, kan professoren meget nemt komme til at indgå med sin mangeårige og fortsatte monotone teoretiseren over ikke eksisterende forhold i et nedkvalificeret cyberspace på vej mod virkeligheden. 

Sonia

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s