Danmark

3. juli 2006

Lykkepiller bruges til, men er en Killer til 300 gamle hvert aar


På TV3-tekst 2. juli kl. 10:48 :

300 ældre dræbes på plejehjemmene hvert år ved anvendelse af psykiatrisk medicin. Det drejer sig om antipsykotisk medicin, som beboerne ikke har brug for. I følge Politiken er de ældre ikke psykisk syge. Plejehjemsbeboerne gives medicinen, fordi de er urolige og angste. Overlæge Nils Gulman fra gerontopsykiatrisk afdeling i Risskov har beregnet , at 300 ældre hvert år dør p.g.a. den forkerte medicinering.

Lægemiddelstyrelsen har opgjort, at 20 pct. – altså mellem hver fjerde og hver tredje – plejehjembeboer i Danmark bliver behandlet med psykofarmaka.

[I skrivende stund kan den skrivende oplyse, at vedkommendes moder skiftede medicinering fra en jernpille og en enkelt pille mod for lavt stofskifte i hjemmet til 12-18 forskellige piller dagligt, da hun flyttede til plejehjemmet. Lykkepiller fik hun tillige ordineret i en periode, indtil hendes søn standsede trafikken. Her konstaterede han tillige, at den praktiserende læge end ikke førte en ajourført journal på patienten, hverken i håndskrift eller på de mange edb-udskrifter, han yndede at fremvise i tilbørlig afstand, når han gav anledning til problem på problem. Da undertegnede havde fulgt hele forløbet meget nøje og gjort sig de fornødne notater undervejs, ved bl.a. moderens flere hospitalsindlæggelser og lægeinformationerne herfra, var det nemt at konstaterere, at den praktiserende læge ikke kendte til forløbet, hvilket også ved kontrol af hans journal viste sig at holde stik.] 

TV3-Teksttv 3. juli 2003 kl. 7:45 

Stik imod Sundhedsstyrelsens anbefalinger har læger igennem flere år ordineret medicin, der er til psykisk syge, men givet den til ældre på landets plejehjem. Politiken hævder at have set  lister, der viser, at f.eks. på et plejehjem i Ribe, får 40 pct. af plejehjemsbeboerne antipsykotisk medicin hver dag. Lægernes medicinerings-praksis strider fælt mod retningslinierne fra Sundhedsstyrelsen.

Så fik den ryggen fri …i dette tilfælde.

…………………………….

PS: 

A propos:

Får ganske få år siden havde vi en større TV-reportage over flere uger om en yngre medarbejder på et plejehjem, som blev anklaget for at have dræbt 21 eller 22 ældre beboere i København. Desuden var de dødes betalingskort blevet lænset. Den anklagede yngre ansatte blev frifundet med fuld musik.

Og alle var glade.

De selvfølgelig unødigt anfægtede hævedede fortsat, at 21½ plejehjemsbeboer var blevet dræbt og deres betalingskort lænset. Det er selvfølgelig i en politisk korrekt verden fuldstændig overflødigt at spørge om, hvem der så dræbte og hvem der stjal. 

Den kørte os bekendt uden tilfredsstillende opfølgning og uden et pip fra offentligheden.

3. juli 2006

Joern E. Vig  

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s