Danmark

30. juni 2006

Advarsler mod lav ledighed (?)


Propaganda

– bygger på virkelighedsfjern teori.

Arbejdsløsheden er angiveligt faldet til 4,5 pct. af antallet af arbejdsløhedsforsikrede eller i alt 125.000.

Advarslerne bygger på følgende fejlresonnement:

Er efterspørgslen efter arbejdskraft større end antallet, der søger arbejde tilsiger den virkelighedsfjerne teori, at så får vi inflation, fordi det skulle give stigende lønsatserne, når det er sker uden tilsvarende produktivitetstigning. Og det skulle så sætte inflationsmøllen i omdrejninger.

Ja, vi har inflation, og den bliver værre, men årsagen er en ganske anden. Sådan er det.

Vi ved jo efterhånden alle sammen, at langt mere end 1/2 mill. er officielt sat uden for arbejdsmarkedet foruden de registerede ledige nævnt oven for. De er sendt på kontanthjælp, aktivering m.v. eller førtidspension, fordi de kun kan stå som ledige og være arbejsløshedsforsikret i en A-kasse med udbetalingsvirkning i en stadig kortere periode. Optjeningperioden, der giver ret til A-kasse-midler, er også blevet øget flere gange, hvilket også får gruppen af såkaldt udstødte til vokse hurtigere. Meget af faldet i den officielle ledighed skal i øvrigt findes her.

Hver eneste familie har snart en arbejdsløs.

Vi ved efterhånden mange af os, at mange jobannoncerne ikke indeholder reelle jobs, at fagforeningerne bl.a. er rendt forgæves flere gange her i foråret 2006, og at selv Dansk Industri har måttet sige fra for nylig:

https://danmark.wordpress.com/2006/06/23/jobannoncer-uden-reelle-jobs/

[der er stadig mange, der ikke vil læse den slags – fordi det er sandt – de foretrækker at tro usandhederne.]

Inflation skyldes pengemiddeludstedelsen og købekraftudvidelsen fra især boligmarkedets prisstigninger og øgede kreditter i de nyere boliglåneformer.

https://danmark.wordpress.com/2006/06/30/papirer-og-boligerne-giver-mere-gevinst-end-produktion/

https://danmark.wordpress.com/2006/06/14/when-capital-leave-real-production/

https://danmark.wordpress.com/2006/06/26/spekulations-regimet-kommer-til-ende-pr-naturlov/

Det er ikke de arbejdsløses skyld – selvom det i mange år har været smart at pukke på de ledige, som roden til næsten alt ondt.

Det er lidt tragikomisk: 

“Vi troede faktisk, at lav ledighed tværtimod skulle være godt” – nu kaldes det noget, der skal advares imod af såkaldt cheføkonom -; men det stemmer heller ikke al den stund, at hovedparten af de udstødte stadig står til rådighed og skal møde på AF, nyttesløst gennem aktivering (“oftest af aktivister”) og anden hersen. Problemet er, at de ikke tælles på den samme (opgørelses-)hylde, i særdeleshed oplyses det sjældent af pressen, at der netop ikke er noget arbejde til dem, og flere og flere jobs i øvrigt nedlægges hver eneste dag. Det sidste fremgår trods alt sporadisk af medierne.

Den officielle ledigheds opgørelsesfejl hudflettede vi allerede i 1998 og ajourførte med oplysninger senest i 2003 på: http://www.lilliput-information.com/led/index.html

30. juni 2006

Joern E. Vig 

 

1 kommentar »

  1. […] Propagandaen, der fortsat kører efter de tomme jobannoncer kun blev fremhævet på denne blog – ikke af liberalen, uha, nej, dada: https://danmark.wordpress.com/2006/06/30/advarsler-mod-lav-ledighed/ […]

    Pingback af Danmark » Polakker kommer i lange baner — 4. juli 2006 @ 07:37


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: