Danmark

25. juni 2006

Ikke-vestliges tilknytning til arbejdsmarkedet


– Jo længere ophold her desto ringere tilknytning

Forskningschef Gunnar Viby Mogensen og Professor Poul Chr. Matthiessen, Rockwoolfonden oplyste i rapport: http://www.rff.dk/fileadmin/dokumenter/Danske_nyhedsbreve/nov2002.pdf (side 7) (linket er naturligvis blevet renset for indhold):

I 2001 var 44 pct. af de voksne ikke-vestlige indvandrere i job, mod 33 pct. i 1994. Indvandrernes erhvervsfrekvens i 2001 er samtidig kun godt halvdelen af danskernes på 76 pct., og de ikke-vestliges beskæftigelsesgrad er væsentligt ringere end for et par tiår tidligere.

Vi konkluderer på denne baggrund, at arbejdsmarkedstilknytningen gradvist forringes jo længere de har været her.

Men hvor stor procentandel er ikke i job:

Danskernes beskæftigelses- eller erhvervsfrekvens – andelen i de arbejds-dygtige aldre, der tilbyder deres arbejdskraft : 76 pct. 

Ikke vestliges beskæftigelses- eller erhvervsfrekvens: 38-39 pct. (godt halvdelen, som det udtrykkes oven for)  

Konklusion: Når 44 pct. i 2001 af de voksne ikke-vestlige var i job, så var 56 pct. af samme gruppe ikke i job. Men her til skal lægges 38-39 pct., der ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Arbejdsmarkedet er en meget fjern ting for næsten alle ikke-vestlige.

  

Specielt kvinderne på arbejdsmarkedet:

Her skal det for god ordens skyld oplyses om ikke-vestlige kvindernes tilknytning til  arbejdsmarkedet – jf. Ritzau den 10. marts 2005 -, at 13.000 ikke-vestlige kvinder i de arbejdsdygtige aldre (16-66 år) i Danmark stod uden for arbejdsmarkedet, og at disse 13.000 ikke modtog nogen form for understøttelse. Det er umiddelbart glædelig oplysning.

13.000 ikke-vestlige indvandrerkvinder i gruppen “øvrige uden for arbejdsstyrken”, der altså ikke modtager overførselsindkomster og ikke er under uddannelse.

 

Hvad så med resten? Det oplyses ikke af Ritzau.

Og bemærk sammenligningen: 47.000 kvinder med dansk oprindelse er i samme gruppe, “øvrige uden for arbejdsstyrken”. Skal vi have dem alle sammen med?

Kvinder og arbejdsmarkedet:
I 2001 oplyste Rockwoolfonden, jf:
http://www.rff.dk/fileadmin/dokumenter/Danske_nyhedsbreve/jan2001.pdf

at 72 pct. af de danske kvinder i de arbejdsdygtige aldre står til rådighed for det danske arbejdsmarked (d.v.s. har arbejde eller melder sig som ledige på AF). Endvidere oplyste samme “tænketank”, at af de ikke-vestlige kvinder i samme aldre står kun godt 36 pct. (38-40 pct. oven for angav den samlede procent for ikke-vestlige kvinder og mænd under ét) til rådighed for arbejdsmarkedet.

Se, nu kunne man blive fristet til at opfatte de nævnte 13.000 fra Ritzau (10/3 2005) som de eneste ikke-vestlige kvinder i de arbejdsdygtige aldre, der er uden for arbejdsmarkedet. Men dette er ingenlunde tilfældet, for da ville her kunne være 13.000/(1-0,36) = 20.313 ikke-vestlige kvinder i de arbejdsdygtige aldre i alt i landet. Og det er helt hen i vejret.  

De 36 pct. svarer til 0,36 nævnt i afsnittet lige oven for. 1-0,36=0,64 eller 100%-36%= 64% er resten, der ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet).

Så, (1-0,36)= 0,64 eller 64 pct. af de ikke-vestlige kvinder i de arbejdsdygtige aldre står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet. Dertil kommer ikke-vestlige børn og unge, der udgjorde cirka 25 pct. af alle ikke-vestlige, hvoraf nogle af dem (unge under uddannelse, 16 år gamle eller mere) er inkluderet i de 64 pct., og så var der 7-10 pct. af alle ikke-vestlige, der modtager folkepension.

Blandt alle ikke-vestlige mænd og kvinder kunne Berlingske Tidende oplyse den 18/8 2001, at 7,6% modtog førtidspension, revalideringshjælp eller aktiveringsydelse.

Såfremt fordelingen på mænd og kvinder havde været lige m.h.t. de lige i netop oplyste ordninger – der er meget større andel blandt kvinderne på disse støttekategorier – kunne vi have regnet videre på kvinderne. Glemmer vi dennee groteske informationsbrist i en kæmpe avisreportage et øjeblik, så må vi spørge: Hvad lever de 64 pct. minus de 7,6 pct. (de nævnte på overførsler i sidste afsnit) af?

D.v.s. sige cirka 56,4 pct. af de ikke-vestlige kvinder (ja, endnu flere), der ikke tilbyder deres arbejdskraft på arbejdsmarkedet udover 7,6 pct., der i hvert fald modtager førtidspension, revalideringshjælp, kommunal aktivering eller andet.

Hvad lever de af?

Nogle er på SU og ungdomsydelse, men langt fra alle.

Ja, de 13.000 har vi nu med Ritzau’s famøse hjælp fået oplyst lever af det, som manden kan vel kan skaffe. Det gør de resterende ikke. “Der mangler nogle stykker”, tror jeg læseren vil give mig ret i, og som vi åbenbart ikke skal kunne komme ind på. Vi kan også sige, at meddelelsen fra Ritzau var indrettet således, at vi kun så de 13.000, resten forsvandt fra lystavlen. Vi er her for at bringe lys. 

Dette var et smart tryllenummer, som kører løbende i medierne.

 

Rigtig smart. Så mangler der kun en nonsens-sammenligning, hvor Ritzau får blandet de danske mænd ind også.

Ser du på de 13.000 og 43.000 henholdsvis ikke-vestlige kvinder og danske kvinder i gruppen “øvrige uden for arbejdsmarkedet” som nævnt i Ritzaus information, er der også en interessant sammenligning at drage: Hvis danske og ikke-vestlige kvinder havde den samme tilbøjelighed til at melde sig denne gruppe, så ville der kun være:

GODT FIRE GANGE SÅ MANGE DANSKE KVINDER I FORHOLD TIL ANTALLET AF IKKE-VESTLIGE KVINDER….

Men det stemmer vel lige knap…endnu.

 

“Øvrige” er altid en delmængde eller noget fratrukket noget andet, husk det!

 

Hvad de danske økonomiske bidrag til de ikke-vestliges offentlige understøttelse kan beløbe sig til?:

Indvandringens pris:https://danmark.wordpress.com/2006/06/19/indvandringens-pris/

Ikke-vestelige kvinders forhold til arbejdsmarkedet separatoplyses ikke meget:  

http://www.lilliput-information.com/frkv/index.html

Seks gode grunde:

https://danmark.wordpress.com/2006/06/20/skal-de-bliver-her-tilbage-til-virkeligheden/

Sonia

3 kommentarer »

 1. – jo længere ophold her desto ringere tilknytning!

  Det ser ikke godt ud for de indfødte…..

  Kommentar af Steen — 25. juni 2006 @ 16:44

 2. Man har i årevis forsøgt at pådutte os, at de indpasser sig i DK og følger vore værdier.

  DE GØR DE AFGJORT IKKE.

  Alene det forhold at antallet børn pr. kvinde vokser i gruppen af efterkommere af ikke-vestlige viser det modsatte.
  Også deres overkriminalitet, der i forhold til deres gruppestørrelse i f.eks. København vokser betydeligt hvert år viser, at det vi fik oplyst var løgn.

  82% af den begåede kriminalitet blandt unge under 18 år i Kbh. i 2004 blev begået af fremmede.

  Noget, vel det meste af bedraget, skyldes ideologisk indstillede menneskers hang til at forveksle deres egen ønsketænkning med virkeligheden. De er farlige at have på de ledende poster.

  Det er og bliver en katastrofe, og tiden er knap!

  DET VÆRSTE: At MAN EFTER AT LÆRT SANDHEDEN LIDT AT KENDE, SÅ BRINGER LØGNEN VIDERE UANSET;
  FORDI MAN ENTEN ER ET SKVAT ELLER EN BEKVEMMELIGHEDSDANSKER.

  DER ER ANDRE, SOM HAR OFRET ALT!

  MEN VI ER IKKE NOK.

  Venlig hilsen
  Sonia

  Kommentar af Sonia Wahnloop — 2. juli 2006 @ 21:08

 3. […] De ikke-vestliges tilknytning til arbejdsmarkedet: https://danmark.wordpress.com/2006/06/25/ikke-vestliges-tilknytning-til-arbejdsmarkedet-2/   […]

  Pingback af Ledigheden – opgoerelsescirkus af rang « Danmark — 26. januar 2011 @ 22:30


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s