Danmark

16. juni 2006

Indvandrerne bringer livstruende sygdomme hertil


Epidemiske sygdomme breder sig med

indvandringen

Tuberkulosen var næsten udryddet i Danmark, indtil den begyndte at brede sig igen med indvandringen af fremmede. “Der anmeldes stadig flere tilfælde af tuberkulose blandt personer født i udlandet og deres børn”, hedder det. Forekomsten af nye tilfælde blandt danskerne er fortsat lav: 3,7 pr. 100.000. Men de mange tilfælde blandt de fremmede bringer den samlede forekomst op på 9,1 pr. 100.000. Samtidig er der en iøjnefaldende forskel mellem de to befolkningsgrupper. Danskere der rammes tilhører den ældre generation med en medio-alder på 47 år for mænd og 53 år for kvinder. Den tilsvarende alder hos de fremmede er kun 28 år.

Epidemiforskerne på Statens Seruminstitut sammenfatter udviklingen således: “Det stigende antal tilfælde af TB hos udlændinge afspejler, at der i disse år kommer et stigende antal flygtninge og deres familier fra de højepidemiske områder syd for Sahara. De fleste af disse tilfælde repræsenterer formentlig smitte inden ankomsten til Danmark, men der ses også småudbrud, der skyldes nysmitte.” Sundhedsstyrelsens meldesystem for smitsomme sygdomme, EPI-NYT, fra uge 34-35, 1997 :

Statens Seruminstitut meddeler, at man i årets tre første kvartaler har registreret det højeste antal tilfælde af tuberkulose i flere årtier. Der blev fundet 444 tilfælde af smitte – 26 pct. flere end i samme periode i 1996. Årsagen er de mange indvandrere og flygtninge, der er smittede med sygdommen. 2 ud af 3, der er smittede, er født i udlandet, eller er børn af udlændinge. Samtidig er der nu danskere, der rammes af den mest smittefarlige type af sygdommen. DR Tekst-TV den 24-11-97 med Jydske Vestkysten og de 3 Stiftstidender som kilde.

Det oplystes af tuberkulosen er kommet til Danmark igen med indvandringen. Der opdages 2 tilfælde af TB om dagen og årsagen skal findes i de fremmede, der kommer over grænsen med smitten. Flere tilfælde har vist sig at være resistente og kan ikke behandles med antibiotika. 50-60 pct. vil dø, hvis sygdommen er ubehandlet. Der blev afsløret et tilfælde med en mand fra Pakistan, der først efter syv års ophold i Danmark blev afsløret som smittebærer. TV 2’s Morgen TV den 07-04-98.

Hver fjerde HIV-positive i Danmark er indvandrer eller asylant. I 1990 er der i Danmark registeret 2.267 HIV-positive, hvoraf 25 pct. er udlændinge. (Dengang udgjorde de fremmede ikke mere end 4-5 pct. I dag nærmere 10 pct.). TV 2 , Tekst-TV den 01-12-97.

Citat af overlæge, dr. med. John-Erik Stig Hansen fra Hvidovre Hospital: “Vi står med en epidemi, som raser afsted i resten af verden, og vi kan deværre ikke lukke grænserne for den. Der er 30 mio. HIV-smittede på verdensplan, og kun mellem 1 og 5 mio. har mulighed for at blive behandlet. Resten spreder smitten og dør selv af AIDS. Berlingske Tidende den 23-08-98.

Det oplystes, at vi inden år 2000 vil have 4000 HIV-smittede i Danmark. DR 1 Nyheder den 23-05-98.

90 pct. af samtlige HIV-smittede bor i U-landene, og også andre sygdomme som tuberkulose, kopper, polio og kønssygdomme er igen begyndt at vinde frem. Politiken den 01-01-98.

En dansk læge kommenterer besk: “Det er fortsat ufatteligt at Sundhedstyrelsen, (tidl.) fru Weiss’ forlængede arm, ikke HIV-tester alle ankomne. Har jeg en patient, der skal udsendes til f.eks. visse baltiske lande, eller en student, der skal være tjener i Spanien i blot én sommermåned, kræver de HIV-certifikat”.

Under overskriften “Afrikanske indvandrere udgør en stigende del af de HIV-smittede” stod følgende at læse: det drejer sig bl.a. om indvandrere fra det centrale og vestlige Afrika. Der stod videre: “Det er konklusionen på en række nye tal fra Statens Serumsinstitut. Hvor hovedparten af Danmarks HIV-smittede indtil for to år siden kom fra bøssemiljøet, udgør den største gruppe i dag de heteroseksuelle. 42 pct. af de HIV-smittede er heteroseksuelle, hvoraf halvdelen er indvandrere. I de centralafrikanske lande er omtrent en tiendel af befolkningen smittet med HIV. Tallet må nødvendigvis være nogenlunde det samme for de indvandrere, der kommer (fra disse områder) til Danmark”, siger professor dr. med. Peter Skinhøj fra Rigshospitalet.  Blandt de heteroseksuelle smittede i Danmark er 58 pct. af kvinderne af ikke-dansk oprindelse, mens en trediedel af mændene er født og opvokset uden for Danmark. Samlet tegner indvandrerne sig for godt en femtedel af samtlige nye HIV-tilfælde i landet. Tyngdepunktet blandt de indvandrere og asylansøgerne, der bliver HIV-positive i Danmark, er afrikanske lande syd for Sahara, typisk folk fra Tanzania, Uganda, Zambia og Somalia. Også Thailand er godt med i statistikken. Men hele 78 pct. af de HIV-positive heteroseksuelle kvinder og 63 pct. af mændene er fra Afrika. Politiken den 02-11-97.

I følge Udlændingestyrelsen: Medmindre asylansøgerne selv bringer deres HIV- eller AIDS-sygdom på bane, har vi intet kendskab til sygdommen, og vi spørger ikke positivt til sagen. “Om man måtte være HIV-positiv eller ej, spiller ingen rolle i asylvurderingen”, siger Anni Fode, der er underdirektør i Udlændingestyrelsens asylafdeling. En helt ny sygdom er kommet til Danmark med indvandringen. Det drejer sig om den uhelbredelige blodsygdom Thalassæmi, der stammer fra Mellemøsten, Sydasien og Afrika. Den viser sig når hel- og halvsøskende får børn sammen. Specialist i arveforskning dr. med. Peter K. A. Jensen omtalte denne sygdom som et ikke ubetydeligt nyt arvemæssigt islæt i Danmarks befolkning. Den har medført at 25 børn indtil nu fødes med denne sygdom. Jyllands-Posten den 03-02-97

Fætter-kusine-ægteskaber mellem pakistanere udgør cirka halvdelen af alle ægteskaber og medfører et stort antal handicappede børn. Også blandt tyrker er denne indgiftning udbredt. Ugeskrift for læger, 89, 151:1103, L. B. Knudsen, og Indenrigsministeriets pjece “Indvandrerbørn og handicap. Konferencerapport, august 1989.”

10 kommentarer »

 1. som om Dk ville være sygdomsfri uden os indvandrere… det er for sygt

  Kommentar af anna clara — 18. december 2006 @ 16:03

 2. Nej, det mener jeg ikke dokumenteres; du må have læst forkert. Ren logik burde fortælle enhver, at intet bliver bedre ved at gøre det værre.

  Kommentar af Sonia — 18. december 2006 @ 18:45

 3. […] Det er rigtigt i muhammedanerland, og det er smitsomt og sundhedsfarligt i Danmark, hvor de epidemiske sygdomme tager et nyt […]

  Pingback af Sundhedspersonalet kan ikke behandle de fremmede rigtigt « Danmark — 8. marts 2008 @ 09:23

 4. […] Det er rigtigt i muhammedanerland, og det er smitsomt og sundhedsfarligt i Danmark, hvor de epidemiske sygdomme tager et fornyet opsving sammen med […]

  Pingback af Sundhedspersonalet skal behandle de fremmede rigtigt « Danmark — 8. marts 2008 @ 11:49

 5. […] øges med indvandringen: https://danmark.wordpress.com/2006/06/16/indvandrerne-bringer-livstruende-sygdomme-hertil/ : “Tuberkulosen var næsten udryddet i Danmark, indtil den begyndte at brede sig igen med […]

  Pingback af Tropesygdomme har i lang tid truet Danmark « Danmark — 6. april 2008 @ 11:09

 6. […] øges med indvandringen: https://danmark.wordpress.com/2006/06/16/indvandrerne-bringer-livstruende-sygdomme-hertil/ : “Tuberkulosen var næsten udryddet i Danmark, indtil den begyndte at brede sig igen med […]

  Pingback af TROPESYGDOMME HAR LÆNGE TRUET DANMARK « Danmark — 28. september 2012 @ 17:22


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s