Danmark

27. maj 2006

De forkerte fik ret


Uddrag Ole Hyltofts’ kronik i Jyllandsposten 30. september 2002

hentet på:

http://rto73.0catch.com/Spesial/Spesial07.htm

“…De havde i hvert fald ikke behøvet være uvidende om det. En dansk studiegruppe med bl. a. Albertslunds senere skoledirektør, Yvonne Svendsen, besøgte midt i 1980’erne Tyrkiet. De fik i det tyrkiske udenrigsministerium klar besked om, at den tyrkiske udvandring til Europa ikke kun var nogle fattige arbejdsløses ønske om at få arbejde. Men at den var begyndelsen på en plan om at opbygge tyrkiske kolonier i de europæiske værtslande. Mere brutalt sagt: udvandringen fra Tyrkiet skulle danne basis for en genoprettelse af Det Osmanniske Rige.

For at dette kunne ske, ønskede Tyrkiet at fastholde udvandrere som tyrkiske statsborgere selv i sjette generation. Udvandrede tyrkere måtte derfor ikke frasige sig deres tyrkiske statsborgerskab. Og de skulle fremdeles hente deres ægtefælle i Tyrkiet, så tyrkisk sprog og kultur fastholdtes i de udvandrede familier. Udvandrerne skulle også fortsætte med at aftjene deres værnepligt i Tyrkiet og aflægge troskabsed til den tyrkiske stat. Intet under at integrationen går lidt trægt.

Denne studiegruppes oplysninger dannede sammen med indvandringens statistiske kendsgerninger baggrunden for den rapport, den senere amtsborgmester, Vibeke Storm Rasmussen, skrev som formand for Socialdemokratiets indvandrerudvalg. Hvis Socialdemokratiet sidst i 1980’erne havde vedtaget en indvandrerpolitik på grundlag af Vibeke Storm Rasmussens rapport, havde Poul Nyrup været statsminister og Mogens Lykketoft udenrigsminister den dag i dag.

Men sådan gik det ikke. Tværtimod havde rapporten nær spoleret Vibeke Storm Rasmussens politiske karriere. Rapporten lagde jo op til en socialdemokratisk indvandringspolitik, der slet ikke svarede til de fordomme om indvandringen, som Svend Auken, Mogens Lykketoft, Birte Weiss, Torben Lund plus hele det sammenspiste kleresi af halvintellektuelle københavnske verdensforbedrere nærede….”

5 kommentarer »

 1. Ja, vi må se; som sagt jeg har dem ikke, men jeg har systemet, det er lavet.

  Kommentar af Wahnloop — 29. maj 2006 @ 15:27

 2. I princippet ville den løsning, der ligger lige for være at lægge det samlede system – der mig bekendt kører i en database i dag, efter hvad jeg fik oplyst for ca. 3 år siden – op på en blog, f.eks. på wordpress.com.
  Jeg tror der vil være adskillige overvejelser i den forbindelse:

  Kan den fortsatte registrering foregå uhindret?

  Har man varskoet nogen, der havde bedst af – for os – at fortsætte for at afsløre flere og større forbindelser.

  Og flere andre spm.

  Det svarer jo til et register, der er en tand værre end Bovrup kartoteket, der indholder en registrering af alle medlemmer af DNSAP, det nationalsocialistiske danske parti under 2. verdenskrig.

  Kommentar af Wahnloop — 3. juni 2006 @ 10:24

 3. […] – At den daværende socialdemokratiske udenrigsminister K.B. Andersen 22.1.1976 underskriver en gensidig konvention med Tyrkiet om sociale goder for tyrkerne i Danmark (vort: efter et afslørende besøg i landet): https://danmark.wordpress.com/2006/05/27/de-forkerte-fik-ret/ Tilsvarende konventioner underskrives med Jugoslavien, Pakistan og Marokko i henholdsvis 1977, 1982 og 1988. […]

  Pingback af Danmark » Afviklingen er planlagt — 7. juni 2006 @ 21:06

 4. […] View […]

  Pingback af All Posts on http://Danmark.Wordpress.com « Danmark — 18. marts 2009 @ 00:01


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s